• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Організація харчування

Основні нормативні документи, які регламентують організацію харчування в дошкільних навчальних закладах

ЗАКOН УКРАЇНИ ''Про дошкільну освіту'
'ЗАКOН УКРАЇНИ ''Про дитяче харчування''
ЗАКOН УКРАЇНИ ''Про безпечність та якість харчових продуктів''
Постанова КМУ від 12.03.1992 №305
''Про затвердження Положення про дошкільний навчальний заклад''
Постанова КМУ від 21.05.1992 №258
''Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи'
'Постанова КМУ від 22.04.2004 №1591
''Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах''Постанова КМУ від 27.12.2001 №1752
''Про норми харчування у протитуберкульозних закладах для осіб, хворих на туберкульоз, та малолітніх і неповнолітніх осіб, інфікованих мікобактеріями туберкульозу
''Постанова КМУ від 22.06.2005 №507 ''Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2002 р. N 1243
''Постанова КМУ від 26.08.2002 №1243
''Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів
''Cпільний наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров'я України від 26.02.2013 № 202/165
''Про затвердження Змін до Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах
Наказ МОН України від 21.11.2002 №667 ''Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах
''Наказ МОН України від 25.07.2005 №431 ''Про внесення змін до Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах''
Лист МОН України від 21.06.2007 №1/9-394 ''Про здійснення контролю за організацією харчування дітей у дошкільних навчальних закладах
''Спільний наказ МОЗ та МОН України від 01.06.2005 N 242/329 ''Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах''
Спільний наказ МОЗ та МОН України від 17.04.2006 N 298/227 ''Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах''
Спільний наказ МОЗ та МОН України від 15.08.2006 N 620/563 ''Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах

З 20 вересня 2019 року впроваджується нова європейська система харчування HACCP.


Шановні батьки!

Відповідно до рішень виконавчого комітету Чугуївської міської ради від 27.02.2015 № 3094, від 29.05.2015 № 3215, від 14.01.2016 № 85

Забезпечення харчуванням вихованців за кошти міського бюджету в 2020 році мають право:
- Діти-сироти;
- Діти позбавлені батьківського піклування;
- Діти з інвалідністю
- Діти з малозабезпечених сімей
- Діти, які внесені до категорії внутрішньо переміщених осіб;
- Діти, батьки яких є учасниками антитерористичної операції на сході України/учасниками операції об՚єднаних сил на сході України
- Діти з багатодітних сімей (50%)

Для оформлення пільги (АТО) Вам необхідно надати такий пакет документів:

• ДОВІДКУ ПРО СКЛАД СІМ'Ї (ОРИГІНАЛ),
• ДОВІДКУ ПРО УЧАСТЬ ОСОБИ В АТО (КСЕРОКОПІЯ),
• ПОСВІДЧЕННЯ УЧАСНИКА АТО (КСЕРОКОПІЯ),
• СВІДОЦТВА ПРО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ (КСЕРОКОПІЯ),
• ЗАЯВА БАТЬКІВ НА НАДАННЯ ПІЛЬГИ В ОПЛАТІ ЗА ХАРЧУВАННЯ.
Пільги будуть надані з дня подачі документів.
Одним з головних завдань дошкільного навчального закладу - це забезпечення права кожної дитини на охорону її життя і здоров'я.
Харчування є одним з найважливіших факторів, що визначає здоров'я дітей, сприяє профілактиці захворювань, підвищенню працездатності та успішності, фізичному і розумовому розвитку, створює умови для адаптації підростаючого покоління до навколишнього середовища. Правильно організоване харчування забезпечує організм всіма необхідними йому харчовими речовинами (білками, жирами, вуглеводами, вітамінами і мінеральними солями). Основним принципом харчування дошкільнят є максимальна різноманітність харчових раціонів, яке досягається шляхом використання достатнього асортименту продуктів і різних способів обробки.
У дошкільному навчальному закладі організовано збалансоване харчування відповідно з натуральними нормами. У повсякденний раціон включені основні групи продуктів: м'ясо, риба, молоко, яйця, овочі, цукор, хліб, крупи та інші.
У дошкільному закладі є технологічні картки приготування страв, примірне двотижневе меню. Готова продукція відпускається з кухні за графіком. Режим харчування в кожній віковій групі організовано відповідно до вимог.
Кiлькiсть переглядiв: 267

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.